De l'hort a casa producte de proximitat
Aliments frescos i naturals

l’Entrevista del mes


“El ioga em va fer veure i entendre el món on vivim des d’un altra perspectiva més compassiva i amorosa.”

— Elisabeth

Soc l’Elisabet i fa catorze anys que practico ioga. La pràctica de ioga m’ha ensenyat a conèixer en profunditat el meu cos, a respectar-lo i a saber què em diu quan em parla. Gràcies a pràctica del ioga soc molt més conscient de la meva respiració i quina influència té aquesta en el meu estat mental i emocional. El ioga em va fer veure i entendre el món on vivim des d’un altra perspectiva més compassiva i amorosa. Després de 4 anys fent classes en diferents centres, a l’octubre de 2020, vaig obrir l’Espai Terra amb l’entusiasme d’emprendre un projecte propi i compartir amb el món allò que a mi em serveix cada dia i seguim cap endavant amb alegria!

Vivim cada cop amb més problemes físics i malalties mentals. Creus que el ioga és una bona teràpia per afrontar aquests problemes?
Totalment d’acord que sembla que la nostra societat cada cop està més malalta… però em de ser prudents a l’hora de decretar segons quines afirmacions. El ioga pot ser una ajuda increïble i un impuls molt gran cap a una millora en la nostra salut física i mental, una eina d’autoconeixement que jugarà a favor nostre. Però som éssers molt més complexos. Personalment, aposto per un abordatge molt més holístic. Combinar la pràctica de ioga, amb una bona alimentació, un bon osteòpata de tant en tant i anar teràpia, per exemple, seria un bon paquet per afrontar els nostres problemes físics i mentals.

Ens pots explicar en què consisteix el tipus de ioga que imparteixes?
Ara de fa uns dos anys estic més enfocada al Mindful Vinyasa. És un ioga caracteritzat pel moviment lent i atent. Practiquem l’anar lentes per sentir de manera més clara les accions del cos, i també anem lentes, perquè fora de la pràctica ja anem massa ràpides. És un ioga on prioritzo l’alineació saludable que va a favor de la mecànica del cos, per això, moltes postures que es fan de manera tradicional d’una manera, nosaltres les practiquem diferent, això pot ser rupturista per a persones acostumades a pràctiques tradicionals. Practiquem un ioga contemporani per a cóssos i ments contemporànies, però amb arrels. A les classes no oblidem mai la filosofia de la disciplina que practiquem i sempre dediquem 10-15 min a aquesta part de coneixement.

A qui va dirigit? Quanta estona a la setmana l’hauríem de practicar?
Deia Krishnamacharya que si podem respirar ja podem practicar ioga. El ioga és per a tothom, el bo que tenen les pràctiques que fem a classe és que s’adapten a la particularitat i nivell de cada persona, al mateix ritme i al respecte profund cap a una mateixa. He arribat a fer ioga a casa d’un home que no podia caminar. Al final el ioga és un estat mental on les fluctuacions de la ment s’aquieten. Considero que el ioga és una pràctica diària, que trobar 15 min al dia per poder respirar de manera conscient i moure el cos és totalment necessari en les nostres vides. Per poder percebre els efectes de la pràctica cal constància. Una vegada a la setmana et donarà un benefici a curt termini (dormiràs millor i et sentiràs més relaxada aquell dia), però la ment necessita molta pràctica per poder fer canvis reals.

Per últim. Aquest estiu vull fer alguna cosa diferent. Què proposes?
Et proposo que et puguis atrevir. A fer allò que tens al cap, però que et fa por, que surtis de la teva zona de confort i facis alguna cosa diferent. Et suggereixo agafar l’impuls que l’energia de l’estiu ens porta per estimar més i millor, a tu i al món. Et recomano que vinguis a conèixer l’Espai Terra i les nostres classes. Per això, et convido a una sessió gratuïta perquè puguis apropar-te al mètode que practiquem. Atrevir-se i sortir del punt conegut, conèixer noves versions de tu mateixa i apostar per la salut, és increïblement i enriquidor. Ens veiem si vols a la meva aula!

PER MÉS INFORMACIÓ

Vista la seva pàgina web clicant AQUÍ

Tlfn: 675194450